Tietokantojen perusteet
syksy 2020

Tietoa kurssista

Tietokantojen perusteet on 5 op laajuinen tietojenkäsittelytieteen perusopintokurssi, joka esittelee suurten tietomäärien käsittelyyn liittyviä tekniikoita ja haasteita. Tutustumme kurssilla relaatiotietokantoihin ja niihin liittyvään SQL-kieleen.

Syksyllä 2020 kurssi muodostuu automaattisesti tarkastettavista SQL-tehtävistä sekä palautettavasta harjoitustyöstä. Kurssi järjestetään etänä samalla tavalla Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijoille ja Avoimen yliopiston opiskelijoille.

Ilmoittautuminen

Jos olet Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelija, ilmoittaudu kurssille WebOodin kautta.

Jos suoritat kurssin Avoimen yliopiston kautta, saat ohjeet kurssisuorituksen rekisteröintiin kurssin päättymisen jälkeen.

Luento ja ohjaus

Kurssilla on yksi luento: verkkoluento ti 1.9.2020 klo 14–16. Luennon tarkoituksena on antaa yleiskuva kurssin aiheista ja suoritustavasta. Luentotallenne

Kurssin Telegram-ryhmässä voit keskustella netissä muiden opiskelijoiden ja kurssin järjestäjien kanssa. Liity ryhmään

Voit osallistua myös keskiviikkoisin Zoom-ohjaukseen tietokantapajassa. Lisätietoa

Tehtävät ja arvostelu

Kurssin osasuoritukset ovat SQL-tehtävät ja harjoitustyö, jotka molemmat arvioidaan asteikolla 1–5. Kurssin arvosana on näiden keskiarvo (pyöristettynä ylöspäin).

Sinun tulee saada vähintään arvosana 1 kummastakin osasuorituksesta, jotta saat suorituksen kurssista. Osasuorituksilla on yhteinen deadline su 18.10.2020.

Yhteystiedot

Kurssin luennoija syksyllä 2020 on Antti Laaksonen. Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia tai viestin Telegramissa.