Tietokantojen perusteet
kevät 2021

Tietoa kurssista

Tietokantojen perusteet on 5 op laajuinen tietojenkäsittelytieteen perusopintokurssi, joka esittelee suurten tietomäärien käsittelyyn liittyviä tekniikoita ja haasteita. Tutustumme kurssilla relaatiotietokantoihin ja niihin liittyvään SQL-kieleen.

Keväällä 2021 kurssi muodostuu viikoittaisista luennoista ja automaattisesti tarkastettavista tehtävistä. Kurssi järjestetään etänä samalla tavalla Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijoille ja Avoimen yliopiston opiskelijoille.

Ilmoittautuminen

Jos olet Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelija, ilmoittaudu kurssille WebOodin kautta.

Jos suoritat kurssin Avoimen yliopiston kautta, saat ohjeet kurssisuorituksen rekisteröintiin kurssin lopussa.

Luennot ja ohjaus

Kurssilla järjestetään viikoittain Zoom-luento tiistaisin klo 10–12. Luentopäivät ovat 19.1., 26.1., 2.2., 9.2., 16.2., 23.2. ja 2.3. Zoom-linkki

Luentotallenteet: luento 1, luento 2, luento 3, luento 4, luento 5, luento 6, luento 7

Kurssin Telegram-ryhmässä voit keskustella netissä muiden opiskelijoiden ja kurssin järjestäjien kanssa. Liity ryhmään

Kurssilla on tarjolla myös Zoom-ohjausta. Voit varata ohjausajan sähköpostitse ilmoittamalla muutaman sinulle sopivan ajan.

Tehtävät ja arvostelu

Kurssin suoritus muodostuu SQL-tehtävistä ja harjoitustyöstä. Molemmissa osasuorituksissa maksimipistemäärä on 100 ja kurssin hyväksytty suoritus vaatii vähintään 60 pistettä.

Arvosanarajat ovat:

Kaikilla suorituksilla on yhteinen deadline su 7.3.2021 klo 23:59.

Yhteystiedot

Kurssin luennoija keväällä 2021 on Antti Laaksonen. Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia tai viestin Telegramissa.