Tietokantojen perusteet
syksy 2023

Tietoa kurssista

Tietokantojen perusteet on 5 op laajuinen tietojenkäsittelytieteen perusopintokurssi, joka esittelee suurten tietomäärien käsittelyyn liittyviä tekniikoita ja haasteita. Tutustumme kurssilla relaatiotietokantoihin ja niihin liittyvään SQL-kieleen.

Syksyn 2023 kurssi järjestetään samalla tavalla Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijoille ja Avoimen yliopiston opiskelijoille. Ohjeet kurssisuorituksen rekisteröimiseen ilmestyvät kurssin aikana.

Ohjausta järjestetään Discordissa, jossa voit keskustella kurssin järjestäjien ja muiden opiskelijoiden kanssa. Lisäksi järjestetään pajaohjausta 11.9. alkaen ma, to ja pe klo 13–16 Exactumin salissa BK107.

Tehtävät ja arvostelu

Kurssin suoritus muodostuu kahdesta osasuorituksesta (SQL-tehtävät ja Tasks-tehtävät). Molemmissa osasuorituksissa maksimipistemäärä on 100, ja kurssin hyväksytty suoritus vaatii vähintään 60 pistettä kummastakin osasuorituksesta.

Arvosanarajat ovat:

Kaikilla suorituksilla on yhteinen deadline su 29.10.2023 klo 23:59.

Yhteystiedot

Kurssin luennoija syksyllä 2023 on Antti Laaksonen. Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia tai viestin Discordissa.